| Abonare la RSS

Browse > Home / / Blog Article: Ordin 3423/2009

Ordin 3423/2009

| Categoria:

Ordin nr. 3423 din 18-03-2009
privind aprobarea planurilor de invatamant pentru cultura de specialitate, pregatire practica si stagii de pregatire practica, din aria curriculara Tehnologii, pentru clasele a XI-a - a XII-a si a XII-a - a XIII-a, ciclul superior al liceului, filiera tehnologica, cursuri de zi



  In conformitate cu prevederile Legii invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, 
  in temeiul Hotararii Guvernului nr. 51/p2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, 

  ministrul educatiei, cercetarii si inovarii emite prezentul ordin. 

  Art. 1. - Se aproba planurile de invatamant pentru cultura de specialitate, pregatire practica si stagii de pregatire practica, din aria curriculara Tehnologii, pentru clasa a XI-a, ruta directa de calificare, ciclul superior al liceului, filiera tehnologica, cursuri de zi. Aceste planuri sunt cuprinse in anexa nr. 1. 

  Art. 2. - Se aproba planurile de invatamant pentru cultura de specialitate, pregatire practica si stagii de pregatire practica, din aria curriculara Tehnologii, pentru clasa a XII-a, ruta directa de calificare, ciclul superior al liceului, filiera tehnologica, cursuri de zi. Aceste planuri sunt cuprinse in anexa nr. 2. 

  Art. 3. - Se aproba planurile de invatamant pentru cultura de specialitate, pregatire practica si stagii de pregatire practica, din aria curriculara Tehnologii, pentru clasa a XII-a, ruta progresiva de calificare, ciclul superior al liceului, filiera tehnologica, cursuri de zi. Aceste planuri sunt cuprinse in anexa nr. 3. 

  Art. 4. - Se aproba planurile de invatamant pentru cultura de specialitate, pregatire practica si stagii de pregatire practica, din aria curriculara tehnologii pentru clasa a XIII-a, ruta progresiva de calificare, ciclul superior al liceului, filiera tehnologica, cursuri de zi. Aceste planuri sunt cuprinse in anexa nr. 4. 

  Art. 5. - Planurile de invatamant aprobate la art. 1-4 sunt valabile pana la finalizarea studiilor pentru elevii care in anul scolar 2009-2010 se afla in: 
  a) clasele a XI-a si a XII-a, liceu tehnologic, ruta directa de calificare profesionala; 
  b) clasele a XII-a si a XIII-a, liceu tehnologic, ruta progresiva de calificare profesionala.

 Art. 6.
(1) Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. 
  (2) La data intrarii in vigoare a prezentului ordin, orice dispozitie contrara se abroga. 

  Art. 7. - Secretariatul de Stat pentru Invatamantul Preuniversitar, Directia generala educatie timpurie, scoli, performanta si programe, Directia generala invatamant in limbile minoritatilor si relatia cu Parlamentul, Directia generala buget- finante, patrimoniu si investitii, Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic, inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti,
precum si conducerile unitatilor de invatamant duc la indeplinire prevederile prezentului ordin. 

  Art. 8. - Anexele nr. 1-4*) fac parte integranta din prezentul ordin. 
  ___________ 
  *)Anexele nr. 1-4 se publica ulterior in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 497 bis din 17 iulie 2009, care se poate achizitiona de la Centrul pentru relatii cu publicul al Regiei Autonome "Monitorul Oficial", Bucuresti, sos. Panduri nr. 1. 

  Ministrul educatiei, cercetarii si inovarii,
Ecaterina Andronescu 

  Bucuresti, 18 martie 2009.
 Nr. 3.423.
Publicat in Monitorul Oficial nr. 497 din 17-07-2009